Meer resultaten voor basketbal geschiedenis

 
basketbal geschiedenis
Basketbal Wikikids.
Het doel is om te scoren in de basket van de tegenstander en te zorgen dat de tegenstander de bal niet krijgt of kan scoren. Bij basketbal moet je broek ongeveer tot aan je knieën zitten en je shirt tot ongeveer aan je bovenbeen.
Basketball Happenings De geschiedenis van het Nederlands basketball in duizend en enige cijfers.
Colofon, Disclaimer Cookies. De geschiedenis van het Nederlands basketball in duizend en enige cijfers. Ramovic dit seizoen al 21ste speler voor BAL. 2018-03-14 Jacob Bergsma. Met het inzetten van Irfan Ramovic in de uitwedstrijd tegen Aris Leeuwarden staat het aantal spelers waarvan Basketball Academie Limburg in het DBL-seizoen 2017-2018 gebruik heeft gemaakt op maar liefst.
NBB Nederlandse Basketball Bond.
Best groot want een bal past dus meer dan 2 keer door de ring heen! Het bord moet officieel op 1 meter en 5 centimerter hoog zijn en moet 1 meter en 80cm breed zijn maar de wisselt nog wel eens.
Basketbal.
De truc van het spel is om de bal in een hoog doel te gooien. Alles wat je nodig hebt om basketbal te spelen is een bal, een basket en een vlakke vloer. Een officieel speelveld is 285, meter lang en 15 meter breed.
De geschiedenis van basketbal in Nederland Jeni Sport Nieuws.
Hoewel in Nederland vooral voetballers het televisiescherm vullen, is basketbal in Nederland ook een veel beoefende sport. En hoe oud is de sport basketbal eigenlijk? In deze blog vertellen we je alles over de geschiedenis van basketbal in Nederland. Geschiedenis van basketbal in Amerika.
Geschiedenis van Basketbal IsGeschiedenis.
Heiligen en profeten. Invloedrijke mannen uit de geschiedenis. Mythen en sagen. Historische fouten in beroemde films. Geschiedenis van Basketbal. In Amerika wordt het toernooi van de NBA deze keer in verkorte tijd gespeeld, nadat de basketballers gestaakt hadden voor betere arbeidsvoorwaarden.
Basketbal Wikipedia.
De afstand van de driepuntlijn is in de geschiedenis van het spel meermalen gewijzigd; in NBA-wedstrijden bevindt de driepuntlijn zich verder van de basket dan bij internationale wedstrijden het geval is, namelijk 722, meter. De regels bewerken. Basket, backboard en bal bewerken. De originele basket was een rieten perzikmand, die bevestigd was aan de achterwand van een gymzaal. Het type korf en de positie ervan waren echter onpraktisch en in 1897 werd het backboard geïntroduceerd. In 1914 werd de bodem uit de mand verwijderd, zodat de bal na een score door de mand heen kon vallen en niet na elke score de bal uit de mand gehaald hoefde te worden. In 1921 werd de basket 60 cm van de muur geplaatst, om te voorkomen dat de muur als hulpmiddel gebruikt werd, in 1940 werd de basket nog eens 60 cm verder in het speelveld geplaatst, dit om meer beweging onder de basket mogelijk te maken. De originele bal had een omtrek van 81 cm, in 1931 werd dit 79 cm en in 1935 mat een basketbal tussen de 749, en 768, cm.

Contacteer ons